Aftrek voor werkruimte thuis zelf bepalen ?

Met een nieuwe rekenhulp van de BElastingdienst kunt u eenvoudig bepalen of u recht heeft op aftrek van kosten voor een werkruimte in uw woning.  Het enige wat u moet doen hiervoor slechts enkele vragen te beantwoorden over uw situatie. U krijgt dan ook uitsluitsel over welke kosten u mag aftrekken.

Werken vanuit huis kan u voordelen bieden, want werk en privé kunt u makkelijker combineren.  Afhankelijk van uw situatie kunt u als dga namelijk bepaalde kosten aftrekken, zoals inrichtingskosten, huurkosten en energiekosten.  Om het te berekenen moet u Het hulpmiddel van de fiscus aanklikken en geeft u snel een indicatie.

Welke eisen zijn er voor aftrek van werkruimte

  • Een gegeven is dat de werkruimte zelfstandig moet zijn. (de ruimte moet  over een eigen ingang en eigen sanitair beschikken)
  • U zult daarnaast moeten bepalen voor hoeveel procent van de tijd u de ruimte gebruikt of wilt gebruiken voor werkzaamheden voor uw bv en voor welk percentage u daar inkomsten verdient voor uw bv. Uw interpretatie hiervan bepaalt de uitkomst van dit hulpmiddel.